Tussen- en eindstand KNSB-teams

In de KNSB-ronde van 23 maart speelden alle teams thuis in het Rode Kruisgebouw. Toch waren er maar drie wedstrijden … en dat was omdat het tweede het opnam tegen het eerste! Een beetje laat in het seizoen, de wedstrijd was verschoven in een poging het uit/thuisschema van onze 4 teams iets meer te stroomlijnen dan in de oorspronkelijke indeling van de KNSB-competitie.
In de eerste twee uur van de strijd durfde niemand een voorspelling te doen over de uitslag. Toen Bart-Jan tegen Rico (teamleider 1 vs. 2!) het punt had binnengesleept na een boeiend gevecht waarin Bart-Jan materieel voordeel had, maar nog heel goed zijn koningsstelling moest managen, en Kees wist te profiteren van zijn stellingsoverwicht tegen Marijn, was de grootste nervositeit wel voorbij. Uiteindelijk boekte het eerste een behoorlijke overwinning, waarmee het zijn koppositie verstevigt. Voor het tweede had er op sommige borden misschien meer in gezeten, zij het dat een stunt zoals op 14 oktober 2016 in de SGS-competitie niet in de lucht hing. De laatste ronde spelen beide teams opnieuw thuis, tegen respectievelijk Zuid-Oost United en Paul Keres 4.

Het derde en vierde team speelden deze ronde alweer hun laatste wedstrijd. Het vierde verloor met het kleinst mogelijke verschil van Woerden 3, dat daarmee boven ons team eindigde op de eindranglijst. Het vierde team, opgericht door een aantal enthousiaste clubgenoten onder aanvoering van captain Rijn de Jonge, was in het eerste seizoen meteen een vaste waarde, met een mengeling van ervaren spelers en jeugdtalenten waar we de komende seizoenen zeker nog meer van gaan horen.
Het derde was na enkele ongelukkig uitgevallen wedstrijden nog niet helemaal zeker van handhaving. Om het lot in eigen hand te houden, moest het (minstens) een matchpunt halen tegen kampioenskandidaat DBC. De spelers van het derde gingen er vol voor en zetten ijskoud 4-3 op het scorebord, terwijl Rien Veerman nog streed voor een extra halfje, wat helaas net niet lukte. Wel jammer voor de spelers van DBC, die op deze manier na een topseizoen het kampioenschap naar OZU 2 (*) zagen gaan.
(*) over clubderby’s gesproken: OZU 2 werd verslagen door OZU 3!