Boekpresentatie PieterJan Mellegers

“Op zaterdagmiddag 9 november, om 15.30 uur, zal in de Oude Kerk in Soest het nieuwe boek van Martien E. Brinkman en [onze clubgenoot!] PieterJan Mellegers worden gepresenteerd met de titel ‘Hier stokt het hanige heilige woord’. Tien millenniumdichters over een zinvol leven. De middag zal een gevarieerd programma kennen, bestaande uit muziek (Imme Lautenbach, dwarsfluit en Tjalling Roosjen, koororgel), een voordracht uit het boek en bijdragen van filosoof en schrijver Désanne van Brederode en dichter Willem Jan Otten.”

PieterJan schreef het boek samen met Martien Brinkman. “Wij onderzoeken tien Millennialdichters op de vraag: wat maakt voor hen het leven zinvol? Dus: twee schrijvers, tien dichters, thema: wat maakt het leven voor hen zinvol? Uitgebreide citaten bij elk hoofdstuk.

De titel is ontleend aan het gedicht ‘Tempel’ van Mustafa Stitou, die de bibliotheek beschrijft als een tempel, waar niets meer traditioneel heilig is. Alles mag hier worden onderzocht, er is geen hanige decreet van mensen die menen dat zij kunnen bepalen wat ‘heilig’ is.” Voor meer info over het boek kun je contact opnemen met PieterJan Mellegers.