Massakamp jeugd vs. volwassenen op 6 september

3D-logo Moira-DomtorenVrijdag 6 september is het tijd voor een nieuwe krachtmeting tussen volwassenen en jeugdspelers: de massakamp (*)!!! Check hier de voorlopige deelnemerslijst. Met zoveel sterke jeugdspelers die al meedoen in de interne en externe competitie, aan toernooien enz. belooft dit een bijzonder spannende editie te worden en we willen dan ook iedereen – jong en oud – van harte uitnodigen mee te doen aan dit evenement, dat voor het eerst sinds 2017 weer wordt gehouden.

De wedstrijd begint om 20.00. Het speeltempo is 55 minuten + 5 sec/zet.
Iedereen is welkom, ook (jeugd)schakers (vanaf stap 3/eind stap 2) van andere clubs, huisschakers … en schakende ouders! Schrijf je dus snel in via het formulier! Graag uiterlijk 19.45 aanwezig i.v.m. de indeling.

(*) De massakamp is eigenlijk gewoon een teamwedstrijd, (afhankelijk van de opkomst) gespeeld over misschien wel twintig borden. Je speelt één partij, vóór het begin loten we om de kleurverdeling, dus om te bepalen wie wit heeft op de oneven borden en zwart op de even borden en andersom.

Speelschema externe competitie

Via de link een overzicht van het speelschema van de externe KNSB- en SOS-competitie. Uitslagen en standen vind je via de pagina externe competitie op deze website. De indeling van de SGS-jeugdcompetitie wordt later toegevoegd. De wedstrijden worden ook opgenomen in de kalender (volgt).

Voor de wedstrijdvoorbereiders: hier lees je info over het speeltempo.

Hans Sandbrink Memorial op 7 september

Op zaterdag 7 september organiseert SV Paul Keres een nieuwe editie van het Hans Sandbrink Memorial. Een gezellig toernooi in de geest van de in 2002 overleden Hans, die veel heeft betekend voor het Utrechtse schaakleven. Gespeeld in één grote groep, met ludieke prijzen waar iedereen kans op maakt. Speelzaal: Dijckzigt, Boorstraat 107, aanmelden om 10:00, start om 10:30, 9  ronden rapid à 15 minuten per persoon; deelname kost 7,50 €, vooraf aanmelden is zeer aan te bevelen in verband met maximum aantal deelnemers.

Doe mee met de interne competitie van Moira-Domtoren!

Uitgelicht

Doe mee met de interne competitie van Moira-Domtoren! Voor de volgende ronde op vrijdag 20 september kun je je inschrijven via het formulier. (Bekijk hier de voorlopige deelnemerslijst). Aanmelden via het formulier kan tot 19:30. Daarna kun je je nog aanmelden in de zaal, tot uiterlijk 19:45. De indeling is om 19:45, de competitie start om 20:00. Nieuwe deelnemers zijn van harte welkom, je kunt vrijblijvend enkele ronden meespelen voor je besluit of je lid wilt worden. Desgewenst kun je in plaats van aan de interne competitie meedoen met recreatief schaken.
Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van Moira-Domtoren? Schrijf je dan in voor onze mailinglijst door een berichtje te sturen naar wedstr@moira-domtoren.nl

Schaakles senioren bij Moira-Domtoren

Schaakles senioren
• Frequentie: 1x per maand
• Dag: vrijdagavond, 20.15-22.15 uur
• Zaal: C4, Rode Kruis gebouw
• 20 september, 11 oktober, 8 november, 13 december, 10 januari, 7 februari, 7 maart, 4 april, 9 mei, 6 juni
• Trainer: Gerard de Graaf
• Doelgroep: senioren geklasseerd tussen ongeveer plek 50 en 80 op de ranglijst
• rating tot ongeveer 1600
• Lesstof: stap 1 t/m stap 4
• Welkom: volwassen leden en jeugdtrainers SV Moira-Domtoren, die een wat betere schaker willen worden
• Gaat door bij: aanmelding minimaal drie volwassenen
• Maximaal: 12 volwassenen
• Kosten: cursusmateriaal is zes euro per werkboek, aan te schaffen via Gerard
• verder geen kosten, behalve contributie/lidmaatschap Moira-Domtoren (ook gratis voor jeugdtrainers)
• Aanmelden: Via een WhatsApp naar Gerard, 06-53753142